[TYLYPAHKA]
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Päivän Profeetta 13.01.2022

Siirry alas

Päivän Profeetta 13.01.2022 Empty Päivän Profeetta 13.01.2022

Viesti kirjoittaja Athanaton 13.01.22 22:17

Päivän Profeetta 13.01.2022 HSkYXDb

PÄÄKIRJOITUS: JÄSTIPERHE VARASTI MYYTTISEN
TAIKAESINEEN - IGNOTUS PEVERELL KÄÄNTYISI HAUDASSAAN!

Jästisyntyinen Scarlett Snider on jäänyt kiinni velhoväelle Siuntio Silosäkeen tarinoista tutun sekä vuosikymmeniä kadoksissa olleen näkymättömyysviitan varastamisesta 4. tammikuuta Wexfordissa, Irlannissa. Ministeriön virkamiehet havahtuivat alun perin Sniderin jättämään taikajälkeen, joka hälytti alaikäisen harjoittamasta laittomasta taikuudesta. Paikan päällä Snider, joka erotettiin vastikään Tylypahkan taikakoulusta, jäi kiinni kuitenkin paitsi laittoman taikasauvan sekä pimeyden voimia käsittelevien teosten hallussapidosta myös tämän lähes myyttisen taikaesineen varastamisesta, jonka jästisyntyinen noita myönsi häpeilemättömästi asiasta tiedustelleelle virkamiehelle. Viitta on sittemmin palautettu ministeriöön ja todettu aidoksi taikaverellisten perintöesineeksi.

Snideria odottaa tuomio taikalakineuvoston edessä. Sisäpiiritietojen mukaan odotettavissa on hyvin epätavallinen oikeusmenettely: taikalakineuvoston eteen joutuvat alaikäiset velhot ja noidat, jotka ovat rikkoneet alaikäisten taikuruutta koskevia kohtuullisia rajoituksia, erotetaan ensisijaisesti Tylypahkan taikakoulusta ja heidän sauvansa katkaistaan, mutta harvemmin samoista rikkeistä uhkaa suoranainen vankilatuomio. Sisäpiiritietojen mukaan on kuitenkin mahdollista, että velhoyhteisön historialle hyvin merkittävän ja yleisesti harvinaisena pidetyn taikaesineen varastaminen voi riittää vankilatuomioon, jos varkaus katsotaan riittävän törkeäksi. Laittoman taikasauvan hallussapito sekä perehtyneisyys pimeyden voimiin ei ainakaan ole eduksi Sniderille tulevassa oikeudenkäynnissä.

Varkauden aiheuttama julkisuus on herättänyt paljon kysymyksiä jästisyntyisten velhojen ja noitien sopeutuneisuudesta velhoyhteisössä. Sniderin kaltaisia tapauksia ei tule ministeriön tietoisuuteen montaa, vielä vähemmän julkisuuteen. Ei ole tiedossa, mikä saa jästiperheessä varttuneen taikaverellisen inhoamaan itseään ja omaa verenperimäänsä. Jästiyhteyksien virasto poissulkee avoimen velhovastaisuuden mahdollisuuden jästien keskuudessa: vain jästisyntyiset vanhemmat tietävät jästien keskuudessa elävien surkkien lisäksi taikuudesta, eivät muut. Ministeriö pitää myös hyvin mahdollisena, että jästitalouksissa varttuvat velhot ja noidat omaksuvat herkemmin vanhemmiltaan jästeille tyypillisen löyhän moraalin. Tämän takia vastuuta jästisyntyisten kasvatuksesta tulisi kenties painottaa enemmän koulussa, jossa jästisyntyinen oppii kunnollisen velhoväen tavoille.

Näkymättömyysviitta on ollut kadoksissa peräti vuosikymmeniä. Peverellin suvun perintöesineen olinpaikka ei ole ollut julkista tietoa sitten sen jälkeen, kun viitta oli tiettävästi Potterin suvun hallussa. Huhuja viitan mahdollisesta omistajasta on riittänyt sitäkin enemmän. Ministeriö pitää merkittävänä, että näkymättömyysviitan olinpaikka on viimein paljastunut - ja että nöyryyttävästä kohtalostaan huolimatta se löytyi vahingoittumattomana vähintäänkin yhtä myyttisenä kuin kaikkien tuntema Ignotus Peverellin taikaviitta. Nyt viitta on turvassa ja tarkoin vartioitu, eikä sitä ole nähnyt kuin vain harvat ja valitut. Uteliaimmat odottavat kuitenkin näkevänsä ensimmäisen vilauksen tästä harvinaisesta taikaesineestä Sniderin oikeudenkäynnissä tulevana perjantaina 14. tammikuuta.

UUSIA NIMITYKSIÄ MINISTERIÖSSÄ - HUIPPUTEKIJÄT HOUKUTELTU AMERIKASTA

Ministeriö on julkaissut uusia nimityspäätöksiä. Profeetan harjaantunut silmä ja terävä sulkakynä tunnistaa taas ministeriöllisen sieluttomasta listasta parhaat huomiot. Siinä missä Adelaide McKeanin eläköityminen otusjaostolta, Egon Trusovin sijaisuus Ison-Britannian ja Irlannin huispausliigan päämajassa sääntöniuhona tai Henry Watersin eläköityminen hormiverkoston säätelystä ei kiinnosta oikeasti ketään (pahoittelut palstatilasta, mutta ymmärtänette pointin) - on ministeriössä täytetty myös huomattavia arvovirkoja. On journalismin tehtävä valoa, ketkä meidän puolestamme päättävät, joten profeetta toimittaa.

Henry Reid, tuore kansainvälisen taikakaupankäynnin normikunnan päällikkö, ja vaimonsa Aileen Reidin värväys alemmaksi alivaltiosihteeriksi on esimerkki onnistuneesta osaamiseen houkuttelusta takaisin Britanniaan. On tärkeää saada kasvatettua pätevien taikaverellisten määrää Britanniassa, mutta keitä nämä tulokkaat ovat ja mistä he tulevat? "Henry Reid, Ilvermornyn kasvattisuoraa New Yorkin sykkeestä. Minulla on ollut kunnia palvella Kongressin kansainvälisten taikakaupan jaostoa valmistumisestani saakka. Taikaministeriön pöllö avautuvasta paikasta herätti kyllä huomioni, mutta viimeisen loitsun teki vaimoni. Hän on nimittäin britti ja todella kaipasi takaisin."

"Kyllä, muutamme sukuni kartanoon Skotlantiin ja poikamme jatkaa opintojaan Tylypahkassa. Olemme tulleet jäädäksemme", täydentää rouva Reid. Profeetan lukijoillekin tiedoksi, että rouva Reid on sukuaan Fennon. "Muutamme tietenkin Kelpinkaareen ja otamme asiaksemme palauttaa kartanon loistoonsa. Sukumme ystävät voivat odottaa kutsua tavanomaisiin hormiverkostoon liittämisiin kunhan asetumme ensin aloillemme." Profeetta todella odottaa kutsua. Fennonien iltamia on kipeästi odotettu aina näyttävien Darlene Fennonin hyvästien jälkeen. Nuori pari ei paljastanut, onko paikalla tälläkin kertaa lohikäärme. "Mitä töihimme tulee, tulette varmasti kuulemaan tarkemmin. Meille tärkeää on nostaa taikaverelliset sille paikalle, jolle he oikeutetusti kuuluvat."

UUSI OTUS-, HENKILÖ- JA HAAMULAINSÄÄDÄNTÖ VIELÄ TYÖN ALLA

Velhoneuvoston, taikalainvartijaosaston sekä taikaolentojen sääntö- ja valvontaosaston yhdessä valmistelema uusi otus-, henkilö- ja haamulainsäädäntö on vielä toistaiseksi työn alla. Asiasta tiedottaa taikalainvartijaosaston johto, jonka viime viikolla antaman tiedotteen mukaan uuden lainsäädännön yksityiskohtia hiotaan vielä. Tiedotteessa painotetaan, että odotettavissa ei ole muutoksia elävien olentojen olemassa oleviin luokitteluihin. Sen sijaan lainsäädäntö kohdistuu etusijassa taikaverellisiin, jotka jaotellaan perinteisesti kolmeen eri verisäätyyn: puhdasverisiin, puoliverisiin ja jästisyntyisiin. Myös surkkien voidaan ajatella muodostavan oman verisäätynsä. Lainsäädännön tavoite on iskostaa tämä jaottelu osaksi taikalainvartijaosaston sekä taikaolentojen sääntö- ja valvontaosaston toimintaa.

Toistaiseksi uuden lainsäädännön näkymisestä käytännössä ei ole tietoa. Profeetta tavoitti kuitenkin velhoneuvoston jäsenen sekä sukunsa matriarkan Elphina Trevelyanin, joka suostui kertomaan mistä suljettujen ovien takana on puhuttu. "Meidän ajallamme ei ole omaa Cantankerus Nottia, jonka sulkakynästä uskotaan syntyneen ns. pyhän kahdenkymmenenkahdeksan puhdasverisen velhosuvun luettelo. Sen sijaan meillä on ministeriö, joka voi vain toivoa olevansa yhtä sinnikäs ja intohimoinen tämän haastavan tehtävän suorittamisessa kuin herra Nott aikanaan. Lainsäädännön tarkoitus on nostaa taikaverelliset ansaitsemalleen jalustalle hänen hengessään", kertoo rouva Trevelyan. "Meitä on moneen lähtöön. Kansantajuisesti olemme puhuneet säädyistä jo vuosisatoja, joten miksi emme tee siitä osaa järjestelmäämme?"

Rouva Trevelyanin mukaan uudesta otus-, henkilö- ja haamulainsäädännöstä saadaan todennäköisesti lisää tietoa tulevina kuukausina, kun sen yksityiskohdat saadaan hiottua. Hän kuitenkin lisää, että tällä hetkellä aloite on edennyt jo siihen vaiheeseen, että voidaan alkaa puhumaan Cantankerus Nottin kaltaisesta taikaverellisten luettelosta, joka perustuu perinteiseen käsitykseen kolmesta verisäädystä. Lisäksi hän painottaa, että olemassa olevat luokittelut säilyvät yhä ennallaan. "Ministeriö konsultoi aina taikayhteisön vähemmistöjä, kun elävien olentojen statusta ollaan muuttamassa, eikä näin ole siis tapahtumassa. Vampyyrit ovat yhä henkilöitä, kentaurit otuksia. Vähemmistöillä ei ole syytä huoleen."

8 LOUKKAANTUNUT JA 1 KUOLLUT JÄSTIN RIKKOESSA RAKETTIEN
AMPUMISAIKATAULUA VUODENVAIHTEESSA

Vuoden vaihtumista seuraavana viikkona 8 taikaverellistä on loukkaantunut ja 1 menehtynyt Iso-Britanniassa ja Irlannissa jästien holtittoman ilonpidon takia. Jästiyhteyksien viraston sekä taikaliikenneosaston perinteinen varoitus luudalla liikkumisesta 31.12.-1.1. välisenä yönä ei tänäkään vuonna ollut tarpeeksi: viikon aikana Britteinsaarilla kolme noitaa ja kuusi velhoa, joista kaksi lapsia, hakeutui parantolaan saatuaan vammoja jästien taivaalle ampumista raketeista. Yleinen käytäntö on lopettaa ilotulitteiden ampuminen vuoden ensimmäisen päivän aikana, mutta vuosi toisensa jälkeen jästiyhteisö ei kunnioita tätä yleistä normia ja ampuu raketteja vielä vuoden vaihtumista seuraavan viikon aikana.

8 loukkaantunutta ovat pääosin harva-asutusalueiden yli lentäneitä taikaverellisiä, jotka ovat kärsineet palovammoista, hetkittäisistä sokeutumis- ja näköhäiriöistä sekä rakettien väistämisestä seuranneista törmäystilanteiden aiheuttamista luunmurtumista ja mustelmista. Päivän Profeetan tietojen mukaan myös pöllöparantolat ovat olleet kiireisiä loukkaantuneiden ja säikähtäneiden pöllöjen työllistäessä parantolan väkeä - tämän lisäksi ainakin viisitoista kirjettä on jäänyt toimittamatta yksityishenkilöiltä oikeisiin osoitteisiin pöllöjen pudottaessa ne raketteja säikähtäessään tai käännyttyä takaisin omistajiensa kodin suojaan.

Yksi velho on menehtynyt vammoihinsa. 88-vuotias Demetrius Witglennin arvioidaan säikähtäneen rakettia lentäessään kotiin lapsenlapsensa luota 4.1. ja törmänneen tämän vuoksi oman kotinsa savupiippuun. Läheltä löytyi jästien rakettien jäänteitä, jotka vahvistavat teoriaa jästien aiheuttamasta surullisesta onnettomuudesta. Muut loukkaantuneet ovat Päivän Profeetan tietojen mukaan päästetty jo kotiin ja he ovat palautuneet hyvin. Kysymys kuitenkin kuuluu - kuinka monta velhohenkeä vaaditaan, ennen kuin jästiyhteyksien virasto alkaa vaatia jästihallinnolta rakettien ampumisen ankaraa kieltämistä ja rangaistuksien kiristämistä vuoden vaihtavan yön ulkopuolisina aikoina?

NÄIN MUUAN METAMORGIMAAGI MENETTI HALLINNAN KYVYISTÄÄN:
"JOKIN MENI VIKAAN"

Skotlantilaisen Hendric Wellin on uutisoitu menettäneen taikaverensä hallinnan käytettyään taikaotukseen synnynnäisiä metamorfitaitojaan. Herra Well jatkoi illalliselta ystäväpariskunnan herra ja rouva Rowbottomin kanssa, jotka kertoivat heidän jatkaneensa yhdessä matkaa iltahämärässä hyvässä hengessä, kun epämuodostunut sarvijänis hyppäsi heidän eteensä. Herra Rowbottom kertoo pelkäävänsä moisia tupsuhäntiä kuollakseen lapsuudessa tapahtuneen episodin takia. Herra Well ja rouva Rowbottom tulivat nopeasti siihen tulokseen, että kyseessä mahtoi olla mörkö, joka päätyi valitsemaan herra Rowbottomin pelon muodon, joka ei otuksen epäonneksi kavahduttanut kahta muuta seurueen jäsentä. Herra Well kuitenkin astui eteen ja päätti matkia epämuodostunutta tupsuhäntää. Rouva Rowbottom kertoo, että tässä vaiheessa jokin meni vikaan ja ystävänsä matkittua mörön ottamaa muotoa, päätyi herra Well vaikeroimaan märälle kadulle.

Hendric Well, joka on rouvan mukaan taitava metamorfimaagi, ei aluksi kyennyt löytämään sopivaa muotoa ja näytti menettävän nopeasti hallinnan kyvyistään. Näky oli miltei riivaava, kun mörkö tarttui herra Wellin sen hetken suurimpaan pelkoon ja seurasi perässä hurjaa muodonmuutoksien sarjaa, joka ei ottanut loppuakseen. Rouva kertoo Profeetan toimittajalle, että herra Well ei kyennyt enää palaamaan ihmismuotoonsa, jossa hänet tunnetaan vaan jäi selkäpiitä karmaisevaan, muodonmuutosten alati jatkuvaan välitilaan. Paikalla ollut mörkö pääsi ikävä kyllä pakenemaan, kenties sekin säikähti metamorfimaagin outoa reaktiota, mutta kukaan ei ole yhtä sävähtänyt kuin Rowbottomin pariskunta, joka ei tuntunut löytävän oikeaa sanaa herra Wellin ulkonäölle.

Taikaministeriö on vastaanottanut Hendric Wellin ja selvittää parhaillaan, mistä on kyse. Taikaolentojen sääntö- ja valvontaosastolta osataan kuitenkin sanoa, että metamorfimaagien ei tulisi matkia mörköä, möröllä kun ei ole tiedettyä muotoa, jota matkia.

PUNK-ARTISTIN LAPSET KADONNEET JOULUNA
KUIN MAAN NIELEMINÄ

Poppy Huxley, tunnettu artistinimellään Orphina, saapui joulupäivän ja tapaninpäivän välisenä yönä kotiinsa kamalaan löytöön: tämän tyttäret eivät olleet kotona nukkumassa, kuten Huxley oli olettanut. Viistokujalaisen Huxleyn 14-vuotias tytär Phobos Huxley sekä kolmen kuun ikäinen Keres Huxley olivat lähteneet ilmeisesti vanhemman sisaren tahdosta kotoa omin ehdoin, eikä perheen kotoa löytynyt merkkejä murrosta. Alaikäisen tytön ja tämän pikkusiskon jälkiä pystyttiin seuraamaan vain hetki, ennen kuin ne hävisivät Viistokujan yleiseen taikajälkeen.

Tunnettu yrttitieteilijä Cerephilius Elderflower järjesti omatoimisesti etsintäpartion Viistokujalle etsimään kadonneita tyttöjä, mutta etsintäpartio ei ole löytänyt sen enempää vihjeitä tyttöjen olinpaikasta kuin viranomaisetkaan. Ainoa vihje on Elderflowerin tyttären löytämä hansikas, jonka nuorempi Elderflower tunnisti tupatoverinsa Phobos Huxleyn omistamaksi. Viranomaiset tutkivat yhä katoamista, koska kyse on alaikäisistä ja tapauksessa on syytä epäillä rikosta, vaikkei kotoa kidnappaamisesta olekaan näyttöä. Toistaiseksi ei ole tietoa, mihin Huxleyn lapset olisivat voineet joutua ja kaikki vihjeet tyttöjen katoamisesta voi laittaa kirjeitse viranomaisille alla olevaan osoitteeseen.

Poppy Huxley ei ole suostunut kommentoimaan Profeetalle tapahtumia, vaikka on yleensä hyvin avoin yksityiselämästään. Tapauksessa voidaan epäillä rikosta, joka on varmasti kova isku perheelle, joka menetti muutamia vuosia sitten perheen vanhimman tyttären Apate Huxleyn. Neiti Huxley menehtyi traagisesti silloisen aurorin Axel Bondin käsissä.

SKARABEEN KAIVERRETTU LOITSUKAAVA
ASKARRUTTAA IRVETAN KIROUSTENMURTAJIA EGYPTISSÄ

Irvetan kiroustenmurtajat lähtivät viime joulukuussa kunnianhimoiselle tehtävälle, johon sisältyi huhu suurten rikkauksien täyttämästä holvista keskellä Saharan aavikkoa, Egyptissä. Lontoossa sijaitseva Irvetan velhopankki oli jo vuosia sitten kiinnostunut hiekkadyynien alle hautautuneesta holvista, mutta ministeriö oli kieltänyt kiroustenmurtajia lähestymästä sitä pelätessään sen paljastuvan kuninkaalliseksi hautakammioksi, johon astuvia odottaisi kammottava kirous. Vuosia kestäneen alustavan tutkimustyön jälkeen ministeriö joutui kuitenkin myöntämään, että suurin osa kirotuista hautakammoista sijaitsee tiettävästi ns. Kuninkaiden laaksossa, joka on tunnetuin muinaisen Egyptin ajan faaraoiden sekä muiden korkea-arvoisten henkilöiden hautojen sijoituspaikka. Niinpä kiroustenmurtajat lähtivät Egyptiin, jossa he ovat työskennelleet vuodenvaihteen jälkeen edeltäjiensä jalanjälkiä seuraten.

Velhopankki uskoo holvin olevan salaperäinen kätkö, jota ympäröivät rakenteet saattavat paljastaa sijainnin alkuperäisen merkityksen muinaisille egyptiläisille ja kenties vihjata sen kätkemistä aarteista. Tällä hetkellä kiroustenmurtajat ovat yrittäneet ratkoa paikallista ns. skarabeen kirousta, joka on osoittautunut melkoiseksi haasteeksi jopa Irvetan kyvykkäimmille kiroustenmurtajille. Muinaisessa Egyptissä skarabee sijoitettiin hautajaismenoissa vainajan sydämen paikalle, ja sen selkäpuolelle oli usein kaiverrettu loitsukaava, jossa anottiin jumalilta kuolemattomuutta. Skarabee jäi vuosia sitten ratkomatta, kun sen alkuperäinen löytäjä ja todennäköisesti myös ratkoja menehtyi sfinksien hyökätessä holvin sisäänkäynnillä. Kiroustenmurtajat eivät kuitenkaan ole vielä luovuttaneet, vaan vannovat ratkaisevansa sen vielä tämän vuoden puolella.

ILMOITUKSET, MAINOKSET JA TYÖTARJOUKSET

  • Sokerisista ja suutanapsuvista herkuista tunnettu Hunajaherttua viimeistelee joulunjälkeiset alennuksensa! Säästä sirppejä ja jopa kaljuuna vieraillessasi Tylyahon herkkupuodissa! Äläkä unohda dipata ovensuussa porisevaan peikonveripataan nekkujasi! Tervetuloa!
  • Irvetan velhopankki etsii tarkkaa ja tunnollista asiakaspalvelijaa! Olethan huolellinen käsitellessäsi rahaa, etkä kärsi liikepahoinvoinnista. Sinulta odotetaan koukkunenää, lyhyttä pituutta sekä pitkiä sormia. Olet hakemamme asiakaspalvelija, jos äidinkielesi on maahistahista. Hae jo tänään, koska paikka täytetään heti oikean hakijan löydettyä!
  • Tule ja opi karu totuus ystävistäsi tai yhteisöstäsi! Tuomiotar kertoo sinulle kristallipallosta, keneen lähipiirissäsi ei kannata luottaa. Kolmella sirpillä saat tietää karun totuuden haluamastasi henkilöstä ja kaljuunalla saat tietää koko yhteisöstäsi. Älä elä epätietoisuudessa, vaan avaa kolmas silmäsi jo tänään!
  • Töitä surkeille (mahdollisuus päästä taikaverellisten palkoille)! Viistokujan seudulla etsitään siistijöitä eri kohteisiin. Hakemamme ehdokas on ahkera ja avarakatseinen, eikä kaihda mahdollisesti XXX-vaarallisuusluokitusta edustavia lemmikkieläimiä kohteissa.
  • Viistokujan hautaustoimisto etsii komeaa tai kaunista vampyyrimallia uuteen arkkukuvastoon. Työ on keikkaluotoista ja siitä maksetaan urakkapalkkaa hakijan verityyppitoiveen mukaisesti. Huomioithan, että työ sijoittuu yöaikaan.
Tämän julkaisun kirjoittivat: Aileen, Athanaton, Vanillatar, Weka-kitty
Athanaton
Athanaton
Taikaministeri
Taikaministeri

Viestien lukumäärä : 614
Join date : 03.09.2020

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa