[TYLYPAHKA]
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Tuvanjohtajakokouksien pöytäkirjat 2022

Siirry alas

Tuvanjohtajakokouksien pöytäkirjat 2022 Empty Tuvanjohtajakokouksien pöytäkirjat 2022

Viesti kirjoittaja Weka-kitty 06.02.22 19:30

Täältä löydät vuoden 2022 tuvanjohtajien ja rehtorin kokousten pöytäkirjat omista viesteistään.
Weka-kitty
Weka-kitty
Puuskupuhin tuvanjohtaja
Puuskupuhin tuvanjohtaja

Viestien lukumäärä : 751
Join date : 27.08.2020
Ikä : 24

Takaisin alkuun Siirry alas

Tuvanjohtajakokouksien pöytäkirjat 2022 Empty Vs: Tuvanjohtajakokouksien pöytäkirjat 2022

Viesti kirjoittaja Weka-kitty 06.02.22 19:32

Kokous 9.1.2022

1. Yleinen palaute
Palautelaatikkoon oli tullut toteamus, että serverin auettua eivät kaikki välttämättä uskalla käydä keskustelua niin henkilökohtaisista aiheista, kuin aiemmin. Serverin avaaminen foorumin kutsulinkin taakse on kuitenkin tullut yhteisöltä ja loppujen lopuksi Tylypahkan discord-serveri on harrasteporukan tärkein kommunikointiväline - vuosien saatossa Tylypahkan roolipelissä on ollut jopa tuhansia pelaajia ja siksi discord-kanavakin tulee pitää saman tyylisenä kuin mikä tahansa laajemman harrasteporukan kommunikaatiokanava. Tuvikset ymmärtävät, että serverin aukeaminen voi olla joillekin vaikeaa ja nostaa kynnystä päivittäiseen, arkiseen keskusteluun, mutta roolipelillisistä syistä on tärkeää, että uudet ja vanhat pelaajat löytävät tälle tärkeälle kanavalle helposti, jotta pääsevät hyppäämään autenttisemmin roolipelin makuun tietäessään niin tapahtumista kuin kulkevasta pöllöpostistakin. Henkilökohtaisia keskusteluja on aina mahdollista käydä kaveriporukoissa, joita varmasti herkästi Tylypahkan sisällä muodostuu ja mikäli henkilöstä ei tunnu, että haluaa alkaa avata päivittäisen elämänsä aatteita isolle serverille, on aina mahdollista tehdä omia ryhmäkeskusteluja tai siirtyä yksäreihin. Haluamme serverin sisäisen kommunikaation olevan avointa ja jokainen tekee henkilökohtaisesti päätöksen siitä, mistä aiheista haluaa jakaa yleisillä kanavilla.

Serverin avaamisen vuoksi viime kokouksen yhteydessä nimitetty uusi mode Hanna? sekä aiempi mode Hoppsa ovat tietoisia, että serverin avaaminen voi aiheuttaa trollien tai muiden liittymisen serverille ja heillä on oikeus heti epäsopivaan käytökseen puuttua.

Palauteboksissa oli myös kyselty sauvaoppaan perään ja siitä, miksei tätä kotisivuilla ole - tarkoitus on laittaa se, mutta koska sauvaopas on erittäin pitkä, sen asetteleminen yhdelle sivulle kotisivuilla vie aikaa ja vaivaa, johon ei juuri tällä hetkellä ole resursseja. Tuvanjohtajat myös arvelivat, että PDF-linkin laittaminen kotisivuille ei välttämättä herätä luottamusta. Sauvaoppaan asettelu kotisivuille on kyllä mielessä ja tullaan sivuille lisäämään kun siihen on aikaa ja mahdollisuuksia resurssien kannalta.

2. Ystävänpäivän tapahtumat
Tuvanjohtajat ja rehtori haluavat tuoda tapahtumaa peliin ystävänpäivän alla.
Weka-kitty ottaa vetovastuun ingame-tapahtumista tuvanjohtaja Lacethornilla. Eyon hoitaa Stanfordilla vierailun Viistokujalle taikka Tylyahoon, jolloin oppilailla on mahdollisuus ostaa lahjoja ystävilleen ja sydänkäpysilleen.

Offgame-puolella Vanillatar järjestää kiinnostuneille ystävänpäivän hengessä “secret santan” jossa ilmoittautuneet pääsevät kirjoittamaan kivoja viestejä ja kehuja satunnaisille nimille, jotka myös haluavat osallistua.

3. Roolien vapauttaminen
Ingamellisia rooleja on auennut ja siitä tulee serverille yleistä listausta. Vapaina odottamassa innokkaita hahmoja ovat muun muassa sairaalasiiven johtaja sekä monia professoreita. Kynnyksen laskemiseksi, on pelaajilla mahdollisuus esimerkiksi ingamessa “sijaistaa” NPC-professoria tai pitää erinäisiä kursseja, jos ei halua sitoutua professorin pitkäaikaiseen rooliin tai haluaa koittaa tuntien pitoa ennen
sitoutumista. Eyon laittaa tästä viestiä serverille ja listaa auki olevat ingame-roolit.

4. Loerin tuvanjohtajuuden jatkaminen
Loer on ilmoittanut kuun alussa miettivänsä vakavasti tuvanjohtajuudesta luopumista. Kokouksessa käyty pitkää keskustelua liittyen Loerin valintaan ja Loer jää vielä miettimään itsekseen, haluaako jatkaa roolissa ja miten muut tuvanjohtajat ja rehtori voivat puuttua niihin asioihin, jotka tekevät tuvanjohtajan roolista kuluttavan tai epämiellyttävän.

5. Tuvanjohtajien lähestyminen ja rajat
Tuvanjohtajien chatissa noussut aiemmin esille henkilökohtaisten rajojen asettaminen. Yksittäiset tuvanjohtajat ovat usein nimellisen palautteen
vastaanottajina. Pelaajat saavat aina lähestyä tuvanjohtajia, mutta kaiken painolastin mennessä yksittäisten ihmisten harteille, se käy hyvin raskaaksi. Siksi keskustelu tänään kokouksessa omien rajojen asettamisesta ja myös vastapuolen halujen huomioonottamisesta; toivosimme, että jatkossa mikäli pelaajilla on jotakin mielensä päällä, ei yksityisviesteihin rymisteltäisi pahan mielen kanssa vuodattamaan, vaan tarkistettaisiin, onko myös vastapuoli kykenevä ottamaan vastaan ja keskustelemaan asioista - erityisesti, jos aiheet ovat rankkoja ja esimerkiksi triggeröiviä. Tämä ei tietenkään koske vain tuvanjohtajia, vaan haluamme muistuttaa kaikkia Tylypahkan jäseniä terveiden rajojen asettamisesta. Tuvanjohtajat, eivätkä myöskään pelaajat,
ole kenenkään terapeutteja ja tässä yhteisössä ollaan harrastusmielessä; jos joku joutuu jatkuvasti kantamaan henkistä taakkaa monen ihmisen edestä, se kuluttaa ja vie harrastuksesta ilon.

Jatkossa myös palautteet roolipeliä koskien ohjataan proaktiivisemmin palautelaatikkoon. Esimerkiksi tapahtumien jälkeen palautteet ovat usein tulleet nimenomaan yksityisviestein, jolloin kyseinen vastaaja on joutunut vastaamaan niihin välittömästi ja tekemään “damage controllia”, sen sijaan että palauteboksin sisältö käytäisiin läpi kaikkien tuvisten kanssa kokouksissa ja otettaisiin palaute yhdessä vastaan. Tämän vuoksi palautelaatikon linkki tulee myös foorumille, jotta sinne voisi laittaa palautetta myös henkilö, joka ei välttämättä serverillä ole.

6. Muita huomioita
Eyon päivittelee tulevina päivinä kotisivuja ja katsoo auki olevat roolit tyhjiksi kotisivuilta. Tällä hetkellä roolipeli on hiljaista, jonka takia tuvanjohtajat ja rehtori pyrkivät omilla toimillaan ja arkisella roolipelauksella elävöittämään peliä. Tämän lisäksi Weka-kitty on järjestämässä muun muassa sauvaseppäkurssia kevään aikana, jolloin kiinnostuneet saavat aivan uusia kokemuksia ja tieto-taitoja hahmoilleen


Viimeinen muokkaaja, Weka-kitty pvm 06.02.22 19:46, muokattu 1 kertaa
Weka-kitty
Weka-kitty
Puuskupuhin tuvanjohtaja
Puuskupuhin tuvanjohtaja

Viestien lukumäärä : 751
Join date : 27.08.2020
Ikä : 24

Takaisin alkuun Siirry alas

Tuvanjohtajakokouksien pöytäkirjat 2022 Empty Vs: Tuvanjohtajakokouksien pöytäkirjat 2022

Viesti kirjoittaja Weka-kitty 06.02.22 19:36

Kokous 6.2.2022

1. Yleiset kuulumiset
Koulu- ja työkiireitä; tuviksilla ei tulossa mitään suuria poissaolopätkiä, mutta oma elämä pitää kiireisinä.

2. Rehtorinviran vapautuksen ajankohta ja suunnittelu

2.1. Ingamelliset toimet ja tuleva rehtorihaku
Ingamelliset pyörät laitettu pyörimään. Rowan siirtyy sivuun lähtiessään ministeriöön töihin ja ottaa tästä kokouksen ingamellisten tuvanjohtajien kanssa, tämä ajoittuu tulevalle viikolle (7.-13.2.). Viran valinta ingamellisesti tapahtuu seuraavasti Loerin ehdottamalla tavalla:

- Rooli on ingame rooli eikä sido offgamellisiin moderointitehtäviin. Tällä turvataan se, että kaikki lahjakkaat roolipelaajat isoilla ideoilla uskaltavat myös hakea rooliin.
- Pelaaja vaihtuu rehtorin roolissa haluttaessa (vuoden/puolentoistavuoden) puolen vuoden välein, että rooli pysyy freshinä.
- Roolin pelaaja valitaan offgamessa kuten tuvanjohtajat, jotka valitaan myös äänestämällä. Näin jokainen joka haluaisi pelata roolia otetaan huomioon, eikä valita norsunluutornista ketään.

Tähän Vanillatar lisää, että painotetaan sitä, että mikäli elämä heittelee ja ei ehdi asiaa hoitaa, voi aina sanoa jos oma aika ei riitä viran pitämiseen ja halutaan painottaa, että tarkoitus on että rooli on kaikille osapuolille antava. Rehtorinvirkaan hakeminen tapahtuu hahmolla, eli halukkaat ilmoittavat pääpiirteittäin, millaista rehtorihahmoa olisi tuomassa. Haussa ei vaadittaisi faceclaimeja tai suuria hahmoesittelyjä, vaan yleispiirteet millainen rehtori olisi esimerkiksi arvoiltaan ja tavoitteiltaan.

Roolin ollessa jatkossa ingamellinen, ei rehtorin pelaaja ole esimerkiksi mukana tuvischatissa, ellei erikseen halua. Vrt. Taikaministeri, tärkeä ingamellinen rooli, jonka pelaaja ei kuitenkaan ole mukana offgamen admin-asioissa.

Ensimmäinen rehtorihaku alkaa 7.2. ja loppuu 28.2. Tästä tulee tietoa discordiin ja foorumeille lähipäivinä.

2.2. Offgamelliset muutokset
Anette jatkaa jatkossa offgamellisissa ylläpito- ja admin-toimissa ja pysyy esim. Admin-nimikkeellä esimerkiksi tuvanjohtajaryhmässä.


3. Loerin tuvanjohtajuus
Loer jatkaa tuvanjohtajana.

4. Palautteet
4.1. Rajojen veto yksäriviesteihin koskien - onko muutosta tullut?
Parannusta on tullut ja tuvanjohtajat huomanneet positiivisen vaikutuksen omaan jaksamiseen. Jatkossakin pidetään tämä linja, että tuviksien ei tarvitse hypätä psykiatrinvirkaan harrastuksen ohella.

4.2. Tuvanjohtajaroolien muuttaminen ingame-rooleiksi tulevaisuudessa
Tuvanjohtajien vapauttaminen ingame-rooleiksi on täysin mahdollinen tulevaisuudessa ja nykyiset in- ja offgamevirassa olevat tuvanjohtajat puoltavat tätä vahvasti. Tätä ei kuitenkaan oteta vielä käsittelyyn, vaan otetaan alkuun rehtoriviran ingame-rooliksi muuttaminen työn alle.


5. Tulevat off- ja ingametapahtumat
5.1. Ystävänpäivä
Weka-kitty tekee ystävänpäivätapahtumaa ja on yhteistyössä tuvisten kanssa huoneen rakentamisesta ym.
5.2. Viistokujaretki
Eyon vetää 12.2. Viistokujaretken.
5.3. Helmikuun pistepotti; jokin kilpailu tai tapahtuma?
Kerhotoiminnasta tulee yksi pistepotti ja toinen pienempi tupapistepotti ystävänpäivätapahtumassa. Mahdollisesti tulossa kolmas mahdollisuus tienata tupapisteitä, tästä lisää myöhemmin.
5.4. Roolipelin aktivoituminen viime viikkoina ja siihen reagointi
Mahtavaa, että peli on taas aktiivista ja tuvikset koittavat omalla toiminnallaan tukea roolipelin aktiivisena pysymistä. On ollut ilo huomata, että pelaajat omilla ideoillaan tuovat sisältöä peliin, jotka koskettavat kaikkia pelaajia ja jotka voi ottaa esille esimerkiksi roolipelissä tavan oppilaishahmoilla.


6. Muut esille tulevat asiat
Weka-kitty
Weka-kitty
Puuskupuhin tuvanjohtaja
Puuskupuhin tuvanjohtaja

Viestien lukumäärä : 751
Join date : 27.08.2020
Ikä : 24

Takaisin alkuun Siirry alas

Tuvanjohtajakokouksien pöytäkirjat 2022 Empty Vs: Tuvanjohtajakokouksien pöytäkirjat 2022

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa