[TYLYPAHKA]
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Pimeyden voimilta suojautumisen perusteet | Prof. Bandergait

Siirry alas

Pimeyden voimilta suojautumisen perusteet | Prof. Bandergait Empty Pimeyden voimilta suojautumisen perusteet | Prof. Bandergait

Viesti kirjoittaja P.B. 21.01.22 0:27

Pimeyden voimilta suojautumisen perusteet


Pimeyden voimilta suojautumisen perusteet | Prof. Bandergait Ezgif-3-41c719ea51Ensimmäisen, toisen ja kolmannen vuoden oppilaille suunnattu
perehdytys pimeyden voimiin, niiden luonteeseen ja niiden kohtaamiseen


***

Opettajan tervehdys

Tervetuloa pimeyden voimilta suojautumisen perusteisiin. Kun olette käyneet tämän kurssin, tiedätte pimeän taikuuden määritelmän, sen peruspiirteet, pimeiden loitsujen kolmiosaisen luokituksen ja pimeiden taikaolentojen piirteet verrannossa taikaministeriön vaarallisuusluokitukseen. Kurssilla tutustutaan myös niin sanottuun pelon trifektaan, eli fyysiseen, tietoiseen ja tiedostamattomaan pelkoon, vaikka käytännön harjoittelu koskee pimeyden voimilta suojautumisen perusteissa vain fyysistä pelkoa. Oppilaat tulevat huomaamaan, että pimeyden voimat, jotka elävät pelosta, katkeruudesta, houkutuksesta ja muista noitien ja velhojen paheista, on helpointa selättää kohtaamalla ne yhtä moninaisilla tavoilla kuin mihin ne itse yleensä turvautuvat. Pimeyden voimat piilevät jokaisessa velhossa ja noidassa lukemattomissa eri muodoissa, ja ne kasvavat ja kehittyvät aina, kun niihin luulee löytäneensä kestävän ratkaisun.

En siedä oppitunneillani ruokailua, lemmikeitä, liiallista juoruilua tai muuten opetusta häiritsevää käytöstä. Kun puhuttelette, viittatte ensin itsellenne puheenvuoron, ja sen saatuanne nousette ylös työpöytänne viereen ja aloitatte sanomanne joko sanalla "professori" tai "sir". Kun pyydän teitä käytännön harjoitteluun, osallistutte siihen mukisematta. Muussa tapauksessa voitte olla tulematta oppitunneilleni ja ottaa arvosanaksenne peikon. Muistutan, että kyseessä on kaikille Tylypahkasta valmistumaan pyrkiville pakollinen oppiaine aina V.I.P. -tutkintoonne asti.

Voitte ansaita tuvallenne pisteitä aktiivisella läsnäololla, hyvällä käytöksellä, kotitehtävien tekemisellä ja sillä, ettette aiheuta minulle enempää päänvaivaa kuin mitä minulla on jo omasta takaa.

Professori Hiram Bandergait

***


Kurssilla vaadittava kirjallisuus ja kalusto

Arsenius Mittalasis: Pimeyden voimilta suojautumisen perusteet
Quentin Tytina: Pimeyden voimat. Itsesuojeluopas
Brian Gagwilde: Jokeripokeri ja hokkuspokkus

Taikasauvasi
Pergamenttia, sulkakynä ja mustetta. Ja paljon.
Omat aivot

***
P.B.
P.B.
Rohkelikko
Rohkelikko

Viestien lukumäärä : 89
Join date : 16.09.2020
Ikä : 24

Takaisin alkuun Siirry alas

Pimeyden voimilta suojautumisen perusteet | Prof. Bandergait Empty Vs: Pimeyden voimilta suojautumisen perusteet | Prof. Bandergait

Viesti kirjoittaja P.B. 25.01.22 23:12

Pimeyden voimilta suojautumisen perusteet 25.1.2022

***

"Pimeyden voimat ovat monet, monenmoiset, alati muuttuvat ja ikuiset. Taistelu niitä vastaan on taistelua monipäistä hirviötä vastaan, hirviötä joka aina kun sen kaula on katkaistu kehittää tilalle entistäkin rajumman ja taitavamman pään. Vastassanne on vaihtuva, muuttuva ja tuhoutumaton vihollinen."

- Severus Kalkaros

***

Pimeyden voimilla tarkoitetaan mitä tahansa taikuutta, minkä pääsääntöisenä tarkoituksena on aiheuttaa harmia, vahingoittaa, pakottaa vastentahtoiseen toimintaan tai pahimmassa tapauksessa tappaa. Pimeyden voimia ja pimeää taikuutta pidetään lähtökohtaisesti moraalisesti vääränä, eli toisin sanoen "pahana", mutta kaikki noidat, velhot ja laaja osa taikaolennoistakin ovat kykeneviä ja peräti taipuvaisiakin pimeyden voimiin. Niiden perimmäinen luonne kumpuaa yksittäisistä haluista, houkutuksista, peloista ja muista negatiivisista tuntemuksista, jotka ajavat velhon tai noidan äärimmäisiin tekoihin, kun he tulevat epätoivoisiksi eivätkä nää tilanteeseensa muita pakokeinoja.

Pimeyden voimilla saatetaan tarkoittaa sitä kokonaisuutta, josta pimeä taikuus on vain osa. Toisinaan sanat ovat toistensa synonyymeja, vaikka yleensä pimeä taikuus viittaa käytännön ilmiöihin ja pimeyden voimat taikuuden lisäksi esimerkiksi edellä mainittuihin ilmiöihin ja tuntemuksiin, jotka ajavat pimeään taikuuteen, kuten pelko ja epätoivo. Pimeäksi taikuudeksi luetaan muun muassa harmilliset loitsut ("pimeät loitsut") aina pilailumielisistä manauksista anteeksiantamattomiin kirouksiin, - pimeät taikajuomat, joilla saatetaan myrkyttää, vahingoittaa tai hallita juojaa, - sekä pimeiden taikaolentojen luominen, risteyttäminen ja kasvattaminen. Monet pimeän taikuuden ilmentymät ovat noidan tai velhon aikaansaamina taikalailla rangaistavia tai vähintäänkin pahennusta herättäviä.

Pimeät loitsut voidaan jakaa kolmeen kategoriaan (manaukset, herjat, kiroukset) niiden harmillisuuden ja vakavuuden perusteella, vaikkakin monien pimeiden loitsujen ankaruus on tilannesidonnaista eikä luokitus siten ole täysin objektiivinen.  • Manauksien harmilliset vaikutukset ovat usein lieviä, ja niillä on "ärsyttäviä, mutta huvittavia seurauksia". Esimerkkejä manauksista olisivat esimerkiksi kumoitusloitsu, irroitusloitsu ja oppugno, joista ensimmäinen kaataa kohteensa taaksepäin, toinen pakottaa kohteen irroittamaan jostain muusta ja kolmas ohjaa esineitä tai olentoja hyökkäämään kohdetta päin.

     
  • Herjat ovat keskitason pimeitä loitsuja, jotka aiheuttavat kohtalaista vahinkoa. Esimerkkejä ovat lepakonräkäherja, polvenkääntöherja ja kutitusherja, joista ensimmäinen tuottaa noidutun nenästä siivekkäitä ja vihamielisiä klimppejä, toinen siirtää polvien osoituksen päinvastaiseen suuntaan ja vaikeuttaa liikkumista, ja kolmas aiheuttaa kutituksen tunnetta. Herjan erottaa manauksesta usein taian pitkäkestoisuus; edellä mainittujen herjojen vaikutukset eivät yleensä lakkaa kuin vasta tovin kuluttua.

     
  • Kiroukset luetaan kaikista harmillisimmiksi loitsuiksi, jotka aiheuttavat noidutulle äärimmäistä tuskaa tai kontrollin menettämistä. Esimerkkejä ovat kokovartalolukko eli kangistaminen, kielensidontakirous ja paiskaos, joista ensimmäinen jähmetyttää noidutun pystysuoraan asentoon, toinen rullaa kielen solmuun ja estää puhumisen ja kolmas tuottaa kovapaineisen räjähdyksen, joka pahimmassa tapauksessa voi olla kuolettava. Kirouksille ominaisena erityispiirteenä on myös se, että ne voidaan langettaa kohteeseen, - niin ihmiseen, olentoon kuin esineeseenkin - miltei loputtomiin asti. Kirouksiin vaaditaan yleensä oma vastakirous, kun taas edeltäviin pimeisiin loitsuihin toimii usein yleinen peruutusloitsu, "lopeti loitsuimes".

    ***

P.B.
P.B.
Rohkelikko
Rohkelikko

Viestien lukumäärä : 89
Join date : 16.09.2020
Ikä : 24

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa